Продължете към съдържанието

Eнорийски център “Покров Богородичен”

Eнорийският център "Покров Богородичен" е създаден през 1998 година и се намира в криптата на храм "Покров Богородичен – Всех скорбящих Радост". Всяка година под ръководството на духовенството на храма в него се провеждат разнообразни църковно-образователни курсове, предназначени за всеки, желаещ да научи повече за православната вяра и живота в Църквата. Курсовете за възрастни включват катехизис (основни истини на вярата), библейски курс, източно-църковно пеене, иконопис и дърворезба. Заниманията се провеждат веднъж седмично от квалифицирани преподаватели с дългогодишен опит в съответната област. 
Заниманията с деца включват вероучение, тригодишна школа по иконопис и музикални занимания за деца – от 6-месечни до 3-годишни. Енорийският център разполага с библиотека от около 2 000 заглавия православна и художествена литература. Дейността на центъра включва и подпомагане на деца, лишени от родителски грижи, както и на възрастни хора, изпаднали в затруднено положение.  Енорийският център предоставя за ползване отлично оборудвани помещения, подходящи за провеждане на семинари и конференции с до 50 участници.
Повече информация за дейностите на Енорийския център "Покров Богородичен" и за предоставяните услуги може да се получи на адрес: София, ул."Г. Д. Зографина" № 2 (зад хотел "Родина").
Тел.: 02 851 8079, 02/ 953 35 23, 088 4 22 25 71
Интернет сайт: hrampokrov.com
 

Visits: 14

Skip to content