Продължете към съдържанието

Слово-отговор на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

m11Ваши Високопреосвещенства и Преосвещенства,

Всечестни отци, братя и сестри,

Благодаря на Всеподателя Бога, Който неизменно ни укрепва в нелекия житейски път на подвига и в жертвената любов, която прояви към нас Неговият Син и наш Господ Иисус Христос, на Когото сме и призвани да се уподобяваме във всички свои мисли и действия в земния си живот, та да имаме надеждата да наследим и обещаното ни от Него Небесно Царство!

 

Всесърдечно благодаря на всички Вас – мои обични събратя и съслужители пред Божия олтар – за отправените братски молитвени благопожелания в деня на славния Христов воин мъченик Неофит и засвидетелстваното наше единство във вярата, в нашата надежда и в любовта Христова, в която пребъдваме всички ние – освещен клир и благочестиво изпълнение на светата ни Църква!

Благодаря ви, скъпи в Господа братя и сестри, които с присъствието си и със своето молитвено участие в днешната божествена служба изявихте своята принадлежност към нашето голямо християнско семейство и към вярата ни в Оногова, чрез Когото „живеем, и се движим, и съществуваме” (Деян. 17:28)!

Братски благодаря на високопреосвещения Неврокопски митрополит Серафим за поднесеното от името на Св. Синод поздравление, на преосвещения Браницки епископ Григорий за поздравлението от името на Епархийския съвет при Софийската света митрополия и епархийското свещенство, на представителите на Руската и на Румънската православна църква, благодаря на всички за оказаното топло внимание!

Бог на мира и любовта и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Амин!

~~~

Слово-отговор на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на поздравленията по случай именния му ден, произнесено на 21 януари 2015 г. в столичната митрополитска катедрала “Св. Неделя”.

Снимките и текста са любезно предоставени от сайта на Българска патриаршия!

Visits: 1

Skip to content