Продължете към съдържанието

Изминаха три години от кончината на проф. д.р Славчо Вълчанов

img 0403В деня на св. Трисветители, който се чества и като празник на богословската наука и висшите духовни школи, в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя" бе извършена панихида в памет на 3 години от кончината на проф. д-р Славчо Вълчанов, един от доайените на катедра "Стар Завет" на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", преставил се в Господа на 28 януари 2013г.

Да почетат паметта на своя ерудиран преподавател, добър и духовит колега, вдъхновен лектор и желан събеседник, прекрасен брат, съпруг, баща, дядо и сродник, дойдоха десетки хора, които изпълниха митрополитската катедрала. Сред присъстващите в храма бяха деканското ръководство на БФ, пенсионирани преподаватели и приятели на професора, много приятели и роднини. Панихидата бе отслужена от Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. в съслужение с родния брат на упокоилият се ставр. ик. Антон Вълчанов и храмовото духовенство.
В края на мертвеното последование митрополит Йосиф произнесе прочувствено слово за жизнения път на проф. Вълчанов. В своето възпоменателно слово той говори  колко познат и почитан е професорът не само в България, но и в Америка. Архиереят изказа съболезнования на семейството на покойния богослов и призова всички да се молим за упокоение на душата му, „тъй като това е единственото, от което той има нужда сега“.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:371 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content