Продължете към съдържанието

Свещеническо ръкоположение и офикия в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”, кв. Красно село- обновено

img 0700В неделният ден на 6 март, Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополитотслужиархиерейска св. Литургия в столичния храм „Св. Кирил и Методий“, кв. "Красно село". Заедно с него съслужиха ставр. ик. Ангел Ангелов,предстоятелят на храма свещеник Стефан Стойчев, свещеник Симеон Змейков, и трима дякони.

По време на литургията, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, епископът ръкоположи за свещеническо служение дякон Димитър Филибев. Новият свещеник е роден през 1978г.През 2005г. завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария и десет години по късно на 26. 12. 2015г. е ръкоположен за дякон.

В края на празничната Литургия еп. Григорий даде офикия „протойерей“на свещеник Стефан Стойчев. Новоотличеният свещеник е роден на 9 март 1961г. в с. Розино, Пловдивска област. Основно и средно образование завършва в гр. Карлово, след което продължава обучението си в  Духовната  академия „Св. Климент Охридски“/ днес Богосоловски факултет на СУ/ . На  30 октомври 1994г. е ръкоположен за дякон от  Траянополски еп. Иларион., а на  1 април 1995г. за свещеник. Еп. Григорий се обърна с празнично словокъм тях като им пожела духовни и благодатни успехи.

Архиереят отправи пожелание за здраве и блогопреуспяване и на всички присъстващи като преподаде архипастирския благослов на Българския патриарх Неофит.

Текст: Весела Игнатова

Снимки: Здравко Кънев

{joomplucat:388 limit=30|columns=3}

Visits: 0

Skip to content