Продължете към съдържанието

В навечерието на Неделя Кръстопоклонна патриарх Неофит се поклони на Христовия кръст в митрополитската катедрала „Св. Неделя“

img 2646На третата неделя от Великия пост – Кръстопоклонна, в навечерието на празника в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя" за поклонение бе изнесено Христовото Разпятие. На празничното бдение, отслужено от иконом Кирил Попов в съслужение с храмовото духовенство, молитвено присъства Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит, който се поклони на  Христовото Разпятие  и на изнесената за поклонение частица от  Христовия Кръст,  съхранявана в храма. Всички присъстващи богомолци бяха благословени от Негово Светейшество Патриарх Неофит и с радост и благоговение се поклониха на безценната реликва – частицата от Кръста, на който е бил разпънат  нашият Господ Иисус Христос, и на украсеното с чемшир Христово Разпятие.
Негово Светейшество ще оглави в Неделя Кръстопоклонна празничната св. Литургия от 9.00 ч. в митрополитския храм "Св. Неделя".
Текст и снимки: Нина Комарова

 

{joomplucat:406 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content