Продължете към съдържанието

Пасхален поздрав от децата на Горна Малина за Българския патриарх Неофит

img 1563В светлите възкресни дни Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посрещна деца от Неделното училище на Горномалинската църква "Успение Богородично".
Българският патриарх Неофит с голяма радост посрещна децата, които го поздравиха с пасхалния поздрава: "Христос воскресе!" и му подадоха всяко по едно червено яйце.

В чест на славното Христово Възкресение малките християни представиха кратка празнична програма, подготвена от учителката Цветелина Маламова и енорийският свещеник протойерей Серафим Янев. Децата рецитираха, пяха, пресъздаваха библейски сюжети свързани с Пасха, а патриарх Неофит се радваше и аплодираше техните изпълнения.
След програмата Негово Светейшество и присъстващия Браницки еп. Григорий се запознаха с историята и дейността на неделното училище в Горна Малина като със задоволство отбелязаха, че повечето деца в енорията изучават религия. Отец Серафим разказа за трудното начало и за постепенното въцърковяване на енорияшите както и за предстоящите проекти.
С благопожелания за успешна работа на църковното поприще кириархът на Софийска епархия изпрати преподавателите и техните помощници, а на децата пожела да са усърдни в изчаването на православната ни вяра.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:435 limit=30|columns=3}

Visits: 0

Skip to content