Продължете към съдържанието

В Радомирска духовна околия бе осветен нов храм “Възнесение Господне”

img 1218В съботният ден на 14 май Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, освети новопостроения храм „Възнесение Господне”в Радомирска духовна околия.
В чинопоследованието взеха участие иконом Иван Плочарски, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, свещеник Александър от храмовото духовенство, свещеник Васил Танев и дякон Йосиф Стоименов от София.

Храмът се намира в с. Борнарево и е единственият на територията на селището. На радостното събитие присъстваха кметският наместник Динко Василев и много вярващи, които взеха  молитвено участие в първата за храма св. Литургия
В края на богослужението епископ Григорий се обърна към християните и като ги поздрави с новия храм им благопожела здраве, духовни сили, благодатна помощ, която да търсят и получават в новия дом Божий.
Владиката поздрави още архиерейския наместник на Радомирска духовна околия, църковното настоятелство и всички, които са се потрудили за изграждането на храма като преподаде първосветителското патриаршеско благословение.

{joomplucat:438 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content