Продължете към съдържанието

Браницки еп. Григорий възглави неделната литургия в столичния храм “Живоприемен източник”

IMG 4618JPGВ неделния ден, 18 септември, Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, посети енорията на столичния храм „Пресвета Богородица – Животворен източник“, квартал „Подуене“.

Владиката възглави празничното неделно богослужение, което отслужи заедно с протойерей Симеон Иванов, председател на храма, свещениците от храмовото духовенство, свещеникът – стажант Васил Танев и митрополитския протодякон Иван Петков.

По време на литургията за "четец и певец" на Българската църква бе постриган третокурсникът в Медицинския университет Георги Гатев.

В края на Литургията Браницкият еп. Григорий, след като преподаде на църковното изпълнение отеческия благослов на Негово Светейшество патриарх Неофит, се обърна към народа със слово, в което говори за смисъла на днешното литургийно евангелие.

За безсмъртната човешка душа, за умението ни да различаваме преходното от вечното, за това, че хората заробват ума си в материалните придобивки и забравят за истинската  ценност – вечната душа,  която трябва да търси и живее по Бога и за последствията от гибелен избор на съвременния човек бяха думите на владиката.
 Той поздрави братята свещенослужители в храма, църковното настоятелство, църковния хор и отправи пастирски благопожелания.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:487 limit=30|columns=3}

Visits: 0

Skip to content