Продължете към съдържанието

Тържествено бе открит новия Православен детско-юношески културно-просветен център

IMG 5175JPGВ неделният ден – 2 октомври,  с тържествен водосвет в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ бе открит новия  Православен детско-юношески културно-просветен център.

Той се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийския митрополит Неофит и по решение на църковното настоятелство при храм „Св. Неделя“. Проектът е финансиран от фондация „Комунитас“ и е подкрепен от фондация „Дарби“.

След неделната литургия храмовото духовенство отслужи водосвет, на който присъстваха записаните вече деца, техните родители, ръководителите на курсовете и певческият състав на „Гласовете на Орфей“.

Кратко запознаване на присъстващите с инициативата направи протойерей Кирил Попов, който е и координатор на проекта. С поздравително слово към учители и ученици се обърна и ставр. ик. Мина Минчев, който накратко направи ретроспекция на духовните нужди на вярващите през последните десетилетия като ясно подчерта нуждата от православна катехизация.

Кратък музикален поздрав поднесоха  девойките от формация „Гласовете на Орфей“.

След затрогващото им изпълнение деца и родители се отправиха към сградата, в близост до храма, където ще бъдат провеждани неделните занимания на децата. Там бяха представени ръководителите:Адриана Бонева- магистър НХА, София – приложен факултет, Даниел Иванов, завършил БФ на Софийския университет и Венеция Караманова, диригент на Детски хор на БНР и Младежка камерна формация „Гласовете на Орфей“ които презентираха своите дейности.

Уточнено бе, че заниманията ще бъдат провеждани последователно всяка неделя с начален час- 9,00 часа.

За записвания и информация: 02/ 987 57 48, 0878 670 753

e- mail: sveta_nedelya@abv.bg

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:499 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content