Продължете към съдържанието

Фондация „Покров Богородичен“ обявява стажантска програма „Християнство и медии“

stajАко сте студент в хуманитарна специалност и имате интерес към медийното отразяване на религиозната проблематика с акцент върху християнските теми, можете да се включите в новата стажантска програма „Християнство и медии“ на фондация „Покров Богородичен“.
Стажантската програма „Християнство и медии“ ще се проведе в две сесии – есенно-зимна и пролетна, като от 22.09.2016 г. стартира кандидатстването за есенно-зимната сесия. Стажът е платен, а продължителността му е два месеца.

Цели на стажантската програма „Християнство и медии“
– Да даде възможност на студентите да придобият теоретични познания и практически умения за работа в интернет медия, посветена на религиозната проблематика;
– Да изгради обща култура и информиран подход към отразяването на събития, които имат отношение към религиозните процеси в обществото.
– Да провокира траен интерес към православната журналистика и публицистика.
Дейности по време на стажа
– Стажантите ще участват ежеседмично в срещи и обсъждания с редакционния екип на сайта Православие.БГ. В рамките на тези срещи те ще имат възможност да се запознаят с някои основни принципи на журналистическата професия, както и със спецификите на една интернет медия, посветена на християнската тематика.
– Участниците ще имат възможност да се срещнат със специалисти, които ще предложат съвети от позицията на опита както в сферата на богословската наука, така и в областта на християнската публицистика.
– В рамките на два месеца стажантите ще приложат на практика усвоеното, като подготвят текстове по актуални теми, свързани със съвременния християнски живот, в различни журналистически жанрове (интервю, репортаж, анализ и др.).
Ангажиментите в рамките на стажа не са обвързани с фиксирано работно време.
Завършилите успешно стажантската програма „Християнство и медии“ ще получат сертификат.
Условия за кандидатстване
Право на участие имат студентите в хуманитарни специалности в бакалавърска или магистърска програма на обучение. Необходими документи за кандидатстване: автобиография и мотивационно писмо, което да отговаря на следните въпроси:
1) Какво провокира интереса ви към християнските медии?
2) Кои ваши качества и умения ще допринесат за успешното ви участие в стажантската програма?
3) По какъв начин вашето участие в стажантската програма ще ви помогне да постигнете професионалните си цели?
4) Имате ли опит (публикации) в медиите?
Одобрените по документи кандидати ще бъдат включени в програмата след събеседване, което ще определи окончателния състав на участниците .
Неодобрените кандидати могат да кандидатстват отново за стажантската програма в началото на пролетния сезон, при обявяване на втората сесия за 2017 година.
Документите се подават на имейл officepokrov@gmail.com
Краен срок за кандидатстване: 15 октомври 2016 г. За повече информация: тел. 087 980 9114

Visits: 0

Skip to content