Продължете към съдържанието

Архиерейска литургия в Троянския манастир

IMG 7556JPGВ неделния ден на 16 октомври в Троянскятя света обител бе отслужена архиерейска литургия. Тя бе възглавена от игумена – Велички ип. Сионий и в съслужение с манастирски братя.Молитвено участие взе софийския викарий – Браницки еп. Григорий, който придружава Българския патриарх Неофит при посещението  му в Троянски манастир. В края на литургията с пастирски думи към поклонниците и гостите на обителта  се обърна еп. Сионий.

Той подробно припомни решенията на Седемте вселенски събори, чийто участници / в седмия/  споменаваме в тази неделя и разясни за "богоазарени, богомъдри и полезни за цялата църква решения", които за взети на тези събори. Владиката  благослови народа и  призова за търпение, мир и разбирателство между християните, които трябва правилно и твърдо да отстояват на изкушенията на този свят. 

В следобедните часове Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който бе на тридневно посещение в манастира по повод своя личен празник, отпътува за София като сърдечно благодари на еп. Сионий и братята  за грижите, които полагат в любимата му обител и даде първосветителския си благослов за нови и успешни трудове.

 Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:175 limit=30|columns=3}

Visits: 0

Skip to content