Продължете към съдържанието

Нов отдел започва работа в Софийската света митрополия

sofia 8 bНа 1 ноември, в Деня на народните будители, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и по решение на Софийския епархийски съвет от 10.10.2016 г., протокол № 15, започва работа новосъздадения ИНФОРМАЦИОННО-ПРОСВЕТЕН И КАТЕХИЗАТОРСКИ ОТДЕЛ при Софийската света митрополия. Отделът ще работи под духовния надзор на протосингела на Софийска епархия ставрофорен иконом Ангел Ангелов и ще се ръководи от изпълнителния секретар на Софийския митрополит Ангел Младенов. Предстои сформирането на екип и утвърждаването на правилник за дейността на отдела.

Отделът ще има за задача да осъществява връзките на св. Митрополия с културно-просветните държавни, общински и неправителствени институции, организации, образователни институции, съюзи и др. свързани с културно- просветната дейност; да осъществява медийната политика на св. Митрополия и координира връзките с обществеността; да организира културно-просветни инициативи в епархията и между енориите; да поддържа Епархийския сайт, както и да подготвя и предоставя материали за официалния сайт на БПЦ-БП; да организира издателската дейност на епархията, като се грижи за отпечатването на книги и други печатни издания; да подпомага дейността на учителите по религия в общообразователните училища и преподавателите в енорийските неделни училища и енорийски центрове и др.

Ръководството на Софийска света митрополия се надява по този начин религиозно-образователната дейност в епархията да бъде подобрена.

Visits: 0

Skip to content