Продължете към съдържанието

Поклонническо-просветния център “Св. Йоан Рилски” вече има собствен сайт

poklonnikПоклонническо-просветния център “Св. Йоан Рилски” вече може да се похвали със собствен сайт. Страницата може да намерите на адрес http://poklonnik.bg .

Там може да се намери подробна информация за дейността на центъра, маршрути на поклонническите пътувания, също информация за енорийски събития, както и много снимков материал.

IMG 3407JPGПоклонническо-просветният център към Софийската Света Митрополия е учреден на 05.07.2016г. лично от Негово Светейшество Патриарх Неофит в качеството му на Софийски Митрополит. Членове на Управителния съвет са свещ. д-р Петър Симеонов, доц. д-р Павел Павлов, д-р Александър Георгиев, Даниел Николов и свещ. Стилиян Табаков, който е председател на съвета. Именно членовете на УС са носители на идеята за създаване на ППЦ.

Към Софийска митрополия бе учреден Поклоническо- просветен център

Основната мисия на ППЦ е като използва формата на поклонничеството да съдейства на енориашите за пълноценното им и действено утвърждаване във вярата и православните ценности, а също да бъде в полза на новоначалните да придобият истинно знание и да напредват в подвига на добродетелите. Средство за изпълнението на тази цел е създаването на структура, която да подпомага енориите и енориашите в организирането и развитието на православни поклоннически събития в страната и чужбина, детски лагери-училища, конференции, фестивали и други инициативи. ППЦ има за задача да популяризира поклонничеството като подвиг пред Бога. Друга задача е да подпомага поклонниците от другите сестри Църкви, които идват на поклонение в България, както и да популяризира българските светини, паметници на културата и изкуството сред чуждестранните посетители. ППЦ има също така за задача да взаимодейства с Министерството на Туризма за организирането на курсове за водачи(гидове) на поклоннически групи.

Visits: 0

Skip to content