Продължете към съдържанието

Стартира ново църковно радиопредаване “Срещи с Православието”

o metodiС благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 19 ноември 2016 г. стартира църковното катехизаторско радиопредаване “Срещи с Православието”.

За него ефира си дарява софийското радио “Зорана”, което популяризира българската музика и излъчва на честота 87.6 MHz в района на град София.

Предаването “Срещи с Православието” ще е двучасово и ще се излъчва:

– всяка събота от 18,00-20,00 ч.

– всяка неделя от 10,00-12,00 ч. (повторение).

Водещ на предаването е отец Методий Корчев, свещеник в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий” (ул. “Г. Вашингтон” № 47).

Продължавайки православната духовно-просветна мисия, завещана от светите Кирил и Методий – св. братя-покровители на храма, всяка събота о. Методий ще запознава разнообразната аудитория с основите на православната вяра, с православния мироглед и православния начин на живот. За най-широк кръг слушатели о. Методий достъпно ще благовести за Христа и Неговата Църква. Във всяко предаване ще има историческа част, както и радиопоклонничество. С ежеседмична проповед за предстоящия голям църковен празник или за предстоящата неделя о. Методий ще приобщава слушателите към Евангелските ценности и към дълбокото значение на Господските, Богородичните, ангелските и светийските празници. В предаването ще звучи и православна църковна музика, а също така ще бъдат представяни православни книги и издания.

Първото излъчване на радиопредаването “Срещи с Православието” е посветено на Рождественския пост и в него гостува ставр. ик. Ангел Ангелов – протосингел на Софийска св. митрополия и предстоятел на древния столичен храм “Св. София Премъдрост Божия”. Водещият на предаването о. Методий Корчев е подготвил за слушателите още и проповед за предстоящия празник на християнското семейство и християнската младеж Въведение Богородично (отбелязван от Православната Църква на 21 ноември).

Първото предаване “Срещи с Православието” – 19 ноември 2016 г. от 18,00 ч.

Радио “Зорана”, уебсайт – http://zorana.bg Радиочестота 87.6 MHz

Източник: бг-патриаршиа

Visits: 1

Skip to content