Продължете към съдържанието

Храмов празник и посрещане мощите на св. Николай Чудотворец в едноименната църква в кв. “Връбница”

06 12 2016На Никулден столичната църква “Св. Николай Чудотворец”, кв. “Връбница”, отпразнува храмовия си празник. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит богослужбата възглави Негово Преосвещенство Маркианополски еп. Константин, който бе в съслужение с прот. Николай Коюв, йерей Иван Иванов, йерей Йосиф Стоименов и дякон Добрин Христов.

В навечерието на празника в храма бяха посрещнати и мощи на св. Николай Чудотворец. Те бяха донесени от о. Дамян Делов и о. Серафим Рангачев от гр. Костинброд. Десетки християни се поклониха пред мощите и съучастваха в празничното богослужение. В края на службата прот. Николай Коюв се обърна с кратко слово към присъстващите, в което каза: “Всякога да прибягваме с молитва към св. Николай Мирликийски Чудотворец и да изпросваме неговата духовна помощ и защита за нас и нашите близки”.

Със слово се обърна и Маркианополският епископ Константин, който предаде патриаршекия благослов на Негово Светейшество патрирах Неофит и благопожела на храмовото духовенство още дълги години да служи в благолепния и китен храм в сърцето на квартал “Връбница”. Той поздрави и предстоятеля на храма, който днес чества и имен ден. След богослужението бе извършен водосвет, а на всички дошли бе раздадена и риба за здраве и благословение.

Текст и снимки: Ангел Карадаков – Патриршия Бг

Visits: 1

Skip to content