Продължете към съдържанието

Традиционният празничен курбан в Долна баня

IMG 0419JPGТридневните януарски празници в Долна баня завършиха с традициония курбан за здраве и благополучие в семействата на живеещите в емблематичния квартал на рилския град – квартал "Пепето".

Въпреки мразовитито време десетки представители на семействата от квартала се събраха на кръстопътя в махалата и присъстваха на празничния водосвет и освещаването на 120 л. курбан-чорба, отслужени от енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров.
Отец Пламен поръси млади и възрастни със светена вода, след което освети и празничния курбан и пожела на семействата от квартала здраве, много радост и щастие през новата година.
Тази година за вкусния курбан се погрижиха готвачката Цветанка Тодорова и нейните помощници домакините семейство Калина и Ивайло Василеви и комшиите им Весела и Ангел Дренкарови.
Студентското време не попречи на празничното настроение на комшиите, които се черпеха с греяна ракия, вино и чай, а празникът продължи от кръстопътя в дома на именяка Ивайло Василев край бумтящата циганска печка с много песни и танци.

Любомир Кузев

{joomplucat:50 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content