Продължете към съдържанието

С молитва към Бога и водосвет започнаха своята работа новите министри под председателството на Бойко Борисов

05 04 05 2017С благословението на Българския патриарх Неофит водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в кабинета на премиера на Р България.
Веднага след като новите министри, под председателството на  Бойко Борисов, положиха клетва в Народното събрание и поеха своите отговорности, по молба на премиера в Министерския съвет бе отслужен водосвет и отправена молитва за успех на новия кабинет.

Митрополит Антоний отправи молитва към Бога да благослови доброто намерение на премиера и членовете на новото ни правителство, и да им помогне в предстоящата им работа. "Да им даде мъдрост, сръчност и умение, та лесно и успешно да вършат своята работа и да я доведат до успешен край", пожела митрополитът.
Архиереят благопожела още на премиера Бойко Борисов, ръководеният от него съвет на министрите и сътрудниците му, с Божията благодатна подкрепа да съумяват с лекота да преодоляват неизбежните трудности, мъдро да изпълняват възложените им задължения, а радостите и поводите за удовлетворение да бъдат повече от неприятностите и огорченията.
В отговор Бойко Борисов отправи благодарност към Българския патриарх Неофит, че в негово лице, и в лицето на архиереите и духовенството на БПЦ, управляващите страната имат ревностни молитвеници и мъдри наставници.

Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ

Visits: 0

Skip to content