Продължете към съдържанието

Храмов празник в Костинброд

IMG 7731На 11 май костинбродският храм „Св. Кирил и Методий“ отбеляза своя храмов празник със съборна литургия. Наред с храмовото духовенство, во главе с ик. Дамян Делов в съслужение влязоха още шестима духовници, предстоятели на различни софийски храмове.

Празнично украсения храм, камбанният звън от седемте камбани, монтирани по звучност на камбанарията от обучен украински звънар приветливо приканиха миряните на литургията.  През последните десетина години те се обединиха и постепенно и въцърковиха от примера и наставленията на своя духовен пастир – ик. Дамян Делов, затова и в този ден сред присъстващите имаше семейства, деца, по- възрастни християни,  и всички обединени от почитта си към св. равноапостолни братя Кирил и Методий.

Празникът на храма бе специално уважен от кмета на Костинброд г-н Трайко Младенов, който отрано сутринта бе в храма и винаги с готовност се е отзовавал за нуждите на храма.

В края на Литургията отец Дамян произнесе слово за Глаголицата- най- великото дело на св. братя, пред което трябва да благоговеем и да не го забравяме. Той поздрави енорията с храмовия празник и отправи благопожелания за здраве и благоденствие.

По традиция в двора на църквата бе отслужен водосвет, след което за всички дошли на празника църковното настоятелство бе подготвило вкусно, ароматно ястие.

Танцов състав за народни танци от съседното до църквата училище  зарадва десетките присъстващи с ритмика и прекрасен синхрон.

{gallery}gallery/12-05-2017-kostinbrod{/gallery}

 

Visits: 0

Skip to content