Продължете към съдържанието

Патриарх Неофит прие новия областен управител на Софийска област

Среща на патриарх Неофит с управителя на Софийска област, г-н Илиан Тодоров

На 2 юни Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Патриаршеския дом г-н Илиан Тодоров, областен управител на Софийска област. Той беше назначен на този пост миналата седмица на заседание на Министерския съвет и първото му официално посещение беше именно при патриарх Неофит.
На срещата присъстваха ставрофорен иконом Ангел Ангелов – протосингел на Софийска епархия, г-н Ангел Младенов – началник на Информационно-просветния и катехизаторски отдел на Софийска св. митрополия, както и г-жа Ина Бачева – главен специалист „Връзки с обществеността” в Областната администрация.

Патриарх Неофит и г-н Тодоров обсъдиха проблеми свързани с имоти на Българската православна църква, които все още са под управлението на държавата, т.е. са отговорност на областния управител. Разговаряха и по въпроса за състоянието на преподаването на „Религия” в областта и възможностите на областната администрация да подпомогне тази дейност. „Ние винаги много добре сме работили с вас и сме разчитали на вашата помощ, за което благодарим, защото все още има неща, които не са добре уредени“, сподели отец-протосингелът с представителите на Областната администрация. Г-н Ангел Младенов даде за пример практиките в някои общини, които сами финансират часовете по СИП „Религия” и съответно този предмет се преподава сериозно. Подчертана беше и ролята на енорийските училища, които също могат да бъдат подпомогнати от държавата, чрез областните управи. Г-н Илиан Тодоров увери Негово Светейшество, че Църквата може да разчита на него за всичко и че ще се постарае да бъде полезен в най-голяма степен.
 
Текст и снимки: Мартин Митов
{joomplucat:608 limit=8|columns=4}
 

Visits: 0

Skip to content