Продължете към съдържанието

Празник на чудотворната икона на Пресвета Богородица „Достойно Ест” в гр. Бухово

7 20170612 1001095831В гр. Бухово, в храм „Св. Николай Чудотворец”, се съхранява копие на чудотворната светогорска икона на Пресвета Бгородица „Достойно Ест” (виж повече за оригинала). Всеки петък от 16 часа там пред нея се отслужва Акатист.

Този петък, 9 юни 2017 г., беше отслужено Всенощно бдение (Велика вечерня, Лития, Петохлебие и празнична Утреня с Акатист към Божията Майка. Службата беше отслужена от архимандрит Пимен – игумен на Германския манастир „Св. Йоан Рилски”, предстоятеля на храма в гр. Бухово – свещеник Венцислав Попиванов, ефимерия на академичния параклси на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охродски” – свещеник Сава Кокудев, свещеник Любомир Янъков – предстоятел на храмовете „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и „Св. Теодор Стратилат“ в кв. Бенковски. Участваха певци от школата по източно-църковно пение към храм „Св. Кирил и Методий” и множество миряни от Бухово и поклоници от София и цяла България.

{joomplucat:618 limit=22|columns=3}

В Неделята на Всички светии, която съвпадна с честването на празника на иконата на св. Богородица „Достойно Ест” в храм „Св. Николай Чудотворец в гр Бухово беше отслужена Възкресна празнична утреня и божествена св. Литургия от свещеник Венцислав Попиванов и свещеник Сава Кокудев. В службата се включиха студенти и миряни от параклиса на Богословския факултет. След литургията бяха връчени сертификати за участие в Националния синодален конкурс „Възкресение Христово” – 2017 г. на децата от училището по Вероучение в гр. Бухово. Беше извършена и лития с иконата „Достойно ест” из гр. Бухово, а след това беше осветен и раздаден благодарствен обяд за множеството миряни от града и поклоници от София и страната.

{joomplucat:619 limit=50|columns=3}


{youtube}oe8G5zMrqo{/youtube}
{youtube}6N7dhpybY-E{/youtube}
{youtube}DPgzv7C_AUE{/youtube}
{youtube}D58B4s5kU30{/youtube}
{youtube}EFSM5C0GqY0{/youtube}

Visits: 1

Skip to content