Продължете към съдържанието

Започнаха рождественските празници в Долна баня

rojdestvo 1"Замъчи се Божа Майка от Игнажден до Коледа!"
С този мотив от популярната народна песен започнаха празничните прояви в Долна баня за големия християнски празник Рождество Хрлистово.
Тържествена света литургия бе отслужена в енорийския храм "Успение на Пресвета Богородица" от ставрофорен иконом Пламен Димитров в чест на свети Игнатий Богоносец, а след нея той гостува в клуба на членовете на хората с увреждания "Венетица" в рилския град. Председателката на инвалидите инж. Светла Стоименова след като поздрави всички с празника връчи на отец Пламен събраните 250 лева за възстановяването на стария параклис "Света Петка", който изгоря след пожар. Всички споделиха празника с постна трапеза и наздравици с пожелания за здраве и весело посрещане на предстоящите Коледно-новогодишни празници.

Община Долна баня пък подари Коледно парти на малките долнобанчета в залата на новия спортен комплекс, където малчуганите търсеха златния ключ в присъствието на добрия старец Дядо Коледа и двете му джуджета, след което всички получиха подаръци. Празникът на децата сподели и председателката на общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова.
Вечерта пък дамската група за градски песни "Сладък спомен" с ръководител Ангел Бояджиев зарадва долнобанци с празничен концерт в малката зала на народно читалище "Рила-1898".

Текст и снимки: Любомир Кузев

{joomplucat:781 limit=8|columns=3}

Visits: 0

Skip to content