Продължете към съдържанието

Започна възстановяването на стария параклис “Света Петка” край Долна баня

20180201 114541Хубавите слънчеви и топли дни в края на януари и началото на февруари благоприятстваха да продължат строително-ремонтните работи по възстановяването на изпепеления миналата година от пожар стар параклис "Света Петка" в местността "Градището" край Долна баня.

Църковното настоятелство с председател енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров осигури с подкрепата на благочестиви християни, местни фирми и дарители дървен материал, тухли и керемиди за възстановяването на покрива и беседката на светата обител, която от повече от век е любимо място за молитва, разходка и отдих на местните хора и гостите на рилското градче. За подготовката на дървения материал голяма помощ оказаха членовете на Ловно-рибарското сдружение "Сокол-1898" с председател Станислав Рименов, както и членовете на местния мотоофроуд клуб с председател Костадин Тодоров.
В строително-възстановителните работи участват с доброволния си труд десетки майстори и помощници, както и седем работници бяха изпратени да помагат във възстановяването на параклиса от кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов от местната общинска фирма "Долна баня строй" с управител Йордан Христов.
Продължава събирането на средства от местните хора за възстановяването на параклиса "Света Петка", като много пари са дарили и долнобанци, живеещи и работещи зад граница.

Текст и снимки: Любомир Кузев

{gallery}gallery/01-02-2018-db{/gallery}

Visits: 0

Skip to content