Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с академик Стефан Воденичаров

Патриарх Неофит и академик Стефан ВоденичаровНа 16 февруари академик Стефан Воденичаров – председател на Българската академия на науките, посети Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
По време на срещата академик Стефан Воденичаров запозна Негово Светейшество с националната инициатива „Единение“, която е събрала възгледите за национални цели и приоритети за устойчиво развитие на България на сериозен екип от български учени и интелектуалци по идея на самия академик Воденичаров. Той изрази надежда, че към екипа би могъл да се присъедини и представител на Българската православна църква.

Академикът изрази своите адмирации за становището на Св. Синод на БПЦ-БП по отношението на Истанбулската конвенция и потвърди своето и на колегите си мнение, че Църквата ни се е показала за пореден път стълб и опора в истините на вярата за благото на българския народ и най-вече на децата ни.
Негово Светейшество благослови академик Воденичаров и отечески му пожела здраве и успехи в трудовете за доброто на народа и родината ни.
 
Текст: прот. Николай Георгиев, Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ-БП
Снимки: Ангел Карадаков
 
{joomplucat:818 limit=4|columns=4}

Visits: 0

Skip to content