Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов

Патриарх Неофит с генерал Груди АнгеловНа 16 февруари генерал-майор Груди Ангелов, Началник-ректор на Военната академия „Г. С. Раковски“ към Министерството на отбраната в София посети Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
Генерал-майор Ангелов благодари на Негово Светейшество за благословението и съпричастността за кампанията за изграждане на паметник на полковник Борис Дрангов на територията на Академията. След много и трудни години на събиране на средства и преодоляване на трудности от различно естество най-сетне паметникът е готов за откриване. „Разбира се това е редно да стане с Вашето благословение, Ваше Светейшество“ се обърна генерал-майор Ангелов към Българския патриарх. Тъй като полковник Дрангов е роден на 3 март, решението бе да Ви поканим да осветите паметника на 2 март т.г.

Негово Светейшество благодари за честта, но обясни, че не може да присъства лично, въпреки голямото си желание, защото по това време у нас ще гостува Московският и на цяла Русия патриарх Кирил с църковна делегация по повод 140 години от освобождението на България, затова негов представител ще отслужи чина на освещаването.
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и генерал-майор Ангелов потвърдиха взаимното уважение между Църква и армия, и готовността да не жалят усилия за благопреуспяването на българския народ и държава.
 
Текст: прот. Николай Георгиев, Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ-БП
Снимки: Ангел Карадаков
{joomplucat:820 limit=4|columns=4}
 

Visits: 2

Skip to content