Продължете към съдържанието

Дарение за Елешнишкия манастир от Софийска областна управа

Ilian Todorov 608 2Манастирът „Свето Успение Богородично“ в село Елешница получи нови 10 000 лв от Дирекцията по вероизповеданията по  настояване на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров.
Отпуснатите средства за манастира са поредния изпълнен ангажимент на Илиан Тодоров в подкрепа на възстановяване на дейността на светата обител и превръщането му в духовен център за изповядване на християнските ценности.
Амбицията на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров е манастирът в Елешница отново да се превърне в обител, от която християнската вяра да обединява цялата област.

Припомняме, че областният управител на Софийска област Илиан Тодоров дари три имота на Българската православна църква в елинпелинското село Елешница, върху които се помещава манастирът „Свето Успение Богородично“.  Това направи възможно манастирът, който е построен в 16 век, да бъде възстановен и отново да отвори врати за миряните.
В последствие по изричното искане на Илиан Тодоров манастирът получава 11 000 лв., за подпомагане на дейността си.
Благодарение на усилията на областния управител на Софийска област и на Българската православна църква, манастирът в Елешница след дълго отсъствие от духовната карта на България се превръща в средище за изповядване на истинските ценности.
Ангажиментите на Тодоров към манастира в Елешница не приключват с поредните отпуснати средства. Той ще дари книги за детската библиотека на манастира.
Усилията на областния управител на Софийска област са свързани и с предприемане на действия от Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонтиране на пътя до манастира.
В Софийска област има 41 манастира, 159 храма, 39 параклиса и 239 църковни институции, като амбицията на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров е с общи усилия на управата, гражданите и БПЦ, областта да се превърне в едно от най-значимите средища за изповядване на православни християнски ценности у нас.


 Материал от Софийската областна администрация.

{gallery}gallery/22-02-2018{/gallery}

Visits: 1

Skip to content