Продължете към съдържанието

Празничен концерт в чест на Деня на храбростта и празник на Българската армия

img 3350 20180504 1478925272На 3 май в Националния дворец на култура се състоя тържествен концерт по повод Деня на храбростта и Празника на българската армия. Тази година традиционният концерт на Националната гвардейска част, организиран в навечерието на  Деня на храбростта и празника на Българската армия 6-и май, премина  под мотото: „Гергьовден – сила, традиция, вяра“.

Концертът се проведе под патронажа на Българския президент Румен Радев, главнокомандващ на Българската армия и с личното участие на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който приветства многобройните присъстващи, изпълнили зала 1 на НДК. 

Гост на празничното събитие бе Белоградчишкият еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който бе придружен от бивш офицер на Българската армия и понастоящем свещеник в Българската църква.

В програмата бяха включени изпълнения на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Гвардейският представителен духов оркестър и квартет „Армейска песен”, популярни изпълнители от българската естрада като Росица Кирилова, Орлин Горанов, Маргарита  Хранова и Сунай Чалъков, фолклорните изпълнители Гуна Иванова и Райко Кирилов, народната певица Таня Дупаринова, актьорът Янко Лозанов, танцова формация „Алгара”, фолклорно трио „Ладена”, танцьори от НУТИ и други изпълнители и солисти.

Много настроение и патриотични чувства, вдъхнаха изпълненията на гвардейците, които талантливо пяха, свириха и танцуваха и така показаха за сетен път, че Българската армия може  да бъде не само бойно подготвена, но умее да изразява своето родолюбие и да вдъхновява с обичта си към отечеството. 

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:892 limit=15|columns=3}

Visits: 0

Skip to content