Продължете към съдържанието

Празник в с.Ребро

07 20180509 1113839508На 9 май, когато св. Църква чества пренасяне мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец, в китното брезнишко селце Ребро  богомолците се събраха, за да почетат празника. В богослужението участваха и двамата енорийски свещеници от Брезник – протойерей Константин Стойчев и йерей Михаил Станкович. На клира песнопенията изпълниха хористите от брезнишкия престолен храм. Молитвено участие взе и игумена на близкоразположения Църногорски манастир архимандрит Никанор с послушници от светата обител.

В края на богослужението отец Константин се обърна с прочувствена проповед към народа, в която посочи причината и нуждата са се почитат светите божии угодници и призова християните чрез молитва към тях да подражават на делата им, за да се уподобят на Христос.
Накрая бе отслужен водосвет и бе благословена празнична трапеза.
Одухотворени и радостни, хората споделяха задоволството си от празничната служба и си пожелаха да има повече такива събития.
Църквата св.Николай  Мирликийски е завършена през 2015г., като най-много за изграждането и благоукрасяването й се погрижи благочестивата жителка на с.Ребро Божанка Кисова. В миналото жителите на двете села Ребро и Кривонос са се черкували в манастира "Св.Никола Летни", разположен в непосредствена близост в пазвата на планината Любаш. През годините на тоталитаризма светата обител е разрушена и двете села си построяват едноименни храмове. Очаква се това лято да започнат строително-възстановителни работи в манастира, финансирани по ПРСР 2014-2020г.

{joomplucat:902 limit=7|columns=4}

 

Visits: 0

Skip to content