Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия, обновление и офикия в храма на с. Панчарево

IMG00026На 13 май, 6 Неделя след Пасха – на Слепия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, с. Панчарево.

Епископ Поликарп отслужи тържествена света Литургия, като преди това извърши обновление на храма, който с помощта на дарители и спомоществуватели бе освежен и приведен в по-благолепен вид.

По време на светата Литургия, с благословението на Негово Светейшество, протойерей Петър Стефанов Петров бе произведен в чин иконом.

Молитвено участие в светата Литургия взеха и иконом Лазар Георгиев, протойерей Константин Стойчев, свещеник Георги Райчев Иванов, йеродякон Вартоломей и дякон Стоян Иванов.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед, в която засегна важни моменти от евангелското четиво, като призова вярващите да бъдат достойни следовници на Господа Иисуса Христа и живеейки със светото Евангелие да подражават, в случая, на слепеца, който е чист и свят пример за всеки един православен християнин как да следва Спасители и живее в Неговата истина.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите духовници и благочестив народ от името на Негово Светейшество софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и мир.

Епископ Поликарп бе поздравен от иконом Петър Петров и приветстван като скъп гост на енорията и благодарейки на Негово Светейшество за благословението и любовта, помоли, духовните срещи да бъдат по-чести и постоянни.

В храма присъства и Негово Високопреподобие архимандрит Никанор, който бе донесъл за поклонение в храма иконата на Света Богородица – „Всецарица“, която постоянно се съхранява и е за всенародно поклонение в Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян“.

В богослужението молитвено участие взеха и г-н Станимир Пеев, председател на агенцията – Държавен Резерв, г-н Анатолий Величков, заместник-министър на отбраната и г-н Димитър Сичанов, кмет на район „Панчарево“.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content