Продължете към съдържанието

С панихида бе почетена 61- годишнина от блажената кончина на Екзарх Стефан

DSC 0025На 14 май се навършиха 61 години от блажената кончина на Негово Блаженство Българския екзарх и Софийски митрополит Стефан.

По този повод, в катедрален храм „Св. Неделя“, гр. София, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, отслужи панихида за упокоение на блаженопочиналия екзарх.

В молитвеното заупокойно последование съслужиха и Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставрофорен иконом Мина Минчев, ставрофорениконом Христо Пудин, иконом Кирил Попов, протойерей Николай Цурев, свещеник Марио Михов, протодякон Александър Нешев, дякон Константин Тренев и дякон Владимир Гълъбов.

 След панихидата, Негово Преосвещенство запозна присъстващите с живота и делата на блаженопочиналия Български екзарх Стефан и подчерта, че днес, във века, в който живеем, имаме нужда, от когато и да било, от такъв светъл пример, който да бъде като пътеводна светлина за следване на Христа Бога, за пазене на истината – Православието, да бъдем човечни и милосърдни, ката се стремим да утвърждаваме доброто и полезното в съвременното общество.

Епископ Поликарп призова всички, да се молят за душата на Екзарх Стефан, щото Бог, по Своята  велика милост, да настани душата му в селенията на праведните, в лоното на праотците Авраама, Исаака и Йакова.

Вечна и блажена да бъде паметта на великия и незабравим Български екзарх и Софийски митрополит Стефан!

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content