Продължете към съдържанието

Белоградчишкият епископ Поликарп посети гр. Ниш

IMG00088677По покана на Нишкия епископ Арсений и с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, на 26 май Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети град Ниш, Р. Сърбия.

Поводът за посещението бе отбелязването на храмовия празник на Катедралния храм „Св. Троица“ в гр. Ниш – Петдесетница. Епископ Поликарп бе посрещнат от Нишкия епископ Арсений, отец Бранко, предстоятел на катедралния храм и от голямо множество свещенослужители от гр. Ниш. В навечерието на празника Петдесетница епископ Поликарп оглави всенощното бдение с чина на петохлебието. След бдението Нишкия епископ Арсений приветства своя гост и от свое име, от името на свещенството и благочестивия народ му пожела достойно служение и изрази мнение за по-чести братски съслужения и срещи. Той помоли епископ Поликарп да поднесе сърдечните благопожелания и молитви от Нишката епархийска църква на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. След топлите братски слова на епископ Арсений към госта, Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп благодари на Нишкия епископ за поканата да бъде гост в навечерието на Петдесетница на Нишката църква и изрази задоволство от всичко онова което е почувствал като любов, уважение, братолюбие и доброта. Той поздрави епископ Арсений от името на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и му пожела сили, бодрост и търпение в не лекото му архиерейско служение.

Братската среща завърши с обща почерпка и вечеря, на която с подобаващо духовно настроение бяха заякчени връзките между Нишката и Софийска църкви.  

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content