Продължете към съдържанието

Църковно посещение в Ниш, по повод празника на града

IMG00078По покана на Негово Преосвещенство, Нишкият епископ Арсений и с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, на 2 юни, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети град Ниш, Р. Сърбия.

Поводът за посещението бе отбелязването на празника на светите равноапостолни и боговенчани царе Константин и Елена, небесни закрилници на Ниш.

В църковната делегация се включиха и архимандрит Никанор,  ставр. иконом Мина Минчев, иконом Николай Георгиев, протодякон Иван Петков, дякон Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей.

В навечерието на празника епископ Поликарп оглави вечернята с чина на петохлебието, след което взе участие и в организираното литийно шествие.

Гост на празника на гр. Ниш, бе и Негово Преосвещенство Тимочкият епископ Иларион, както и официални лица: кмета на Ниш, кмета на гр. Серес – Гърция, гости от Русия, Турция и Полша.

Храмът бе изпълнен с богомолен народ, ученици, представители на войската, полицията, пожарната, както и културно-просветни дейци и общественици.

След литийното шествие, епископ Арсений поздрави гостите и присъстващия народ и пожела по молитвите на свети Константин и царица Елена, Бог да им дава здраве, радост и сили.

Празникът завърши с обща братска вечеря.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content