Продължете към съдържанието

Празник на св. Богородица Достойно ест в Бухово

17 20180616 1438069424Бухово отбеляза празника „Св. Богородица Достойно ест“ в храм „Св. Николай Чудотворец“, с празнична св. Литургия, лития и благодарствен обяд на 11 юни. Литургията беше оглавена от предстоятеля на храма свещ. Венцислав Попиванов в съслужение със свещениците прот. Симеон Иванов, предстоятел на столичния храм „Св. Богородица животворни източник“, прот. Сава Кокудев, предстоятел на академичния параклис „Св. Климент Охридски“, Сава Генов от Великотърновска епархия и прот.Цанко Тотев от с. Лозен. На клира се изявиха псалтите Методи Стоилов, Грисен Чакъри и Йосиф ….. Храма се изпълни с над сто миряни от столицата, Бухово и околните села.

След края на литургията множеството клирици и миряни се включиха в станалата вече традиция, лития, с копието на иконата „Св. Богородица Достойно Ест“ в града до мястото определено за храм „Св. Богородица Достойно Ест“. След литията в трапезарията на храма беше раздаден благодарствен обяд за всички.
В навечерието на празника „Св. Богородица Достойно ест“, свещ. Венцислав Попиванов отслужи празнична вечерня с петохлебие в храма.

В храм „Св. Николай Чудотворец” – Бухово, се съхранява копие на чудотворната икона „Св. Богородица Достойно Ест” от Света гора – Атон. Всеки петък, от 16 ч., в храма се чете Aкатист (прослава) на св. Богородица Достойно Ест пред нейната икона. На акатиста идват множество хора от цяла България.

За повече информация: храма свещ. Венцислав Попиванов – тел.0876 763960

{joomplucat:926 limit=40|columns=3}

Visits: 0

Skip to content