Продължете към съдържанието

Навършиха се 50 години от производствената авария в химическия завод в Костинброд

IMG00007На 18 юни се навършиха 50 години от производствената авария в химическия завод на територията на гр. Костинброд. Инцидентът от 18 юни 1968 г., взема живота на осемнайсет души и оставя голяма болка в живота на града.

По повод почитането душите на загиналите в инцидента, пред сградата на Пожарна и аварийна безопасност – Костинброд, на паметника в памет на жертвите, бе отслужена заупокойна молитва и поменати имената на всички загинали. С преклонение бяха поднесени венци и цветя.

Отбелязването на тази трагична дата от историята на града, бе организирано от Община Костинброд и от Общински съвет – Костинброд.

С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, панихидата за загиналите, бе оглавена от  Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Дамян Делов, свещеник Желязко Симов, свещеник Серафим, свещеник Николай и йеродякон Вартоломей.

След заупокойното моление, епископ Поликарп призова присъстващите да се молят за душите на загиналите, както и за онези, от които зависи животът и бъдещето на гражданите, щото, такива инциденти да не се случват и народът ни да не е свидетел на трагедии и тъжни дни.

Епископ Поликарп, духовниците и официалните лица на събитието, посетиха новостроящия се храм „Св. равноапостолни царе Константин и Елена“, където се запознаха със строителните дейности по храма.

Г-н Трайко Младенов, кмет на Костинброд, в новостроящия се храм, поднесе паметна плоча-плакет на епископ Поликарп, с пожеланието за по-чести срещи, общуване и взаимно подпомагане във всяко добро и ползотворно начинание.

Гостът благодари за оказаната чест и подчерта, че когато институциите вървят ръка за ръка, всички добри намерения се факт и радват обществото ни, което има нужда от добър пример и насърчение.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 3

Skip to content