Продължете към съдържанието

Тържествено бе отбелязан храмовият празник на митрополитския храм „Св. вмчца Марина“

IMG0002334На 17 юли Православната църква почита паметта на света великомъченица Марина.

По този повод, митрополитски храм „Св. вмчца Марина“, намиращ се в двора на Софийска света митрополия събра вярващи християни на молитва и духовно единение.

С благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, светата Литургия в чест на св. великомъченица Марина оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и протодякон Иван Петков.

Молитвено участие в светата Литургия взе и Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, който бе посрещнат тържествено от свещенство и вярващ народ, и който в края на светата Литургия благослови и поздрави вярващите християни, дошли в множество, за да почетат великата светица и патрон на митрополитския храм.

Клиросното пение бе оглавено от сборна група църковни певици, които украсяват и обгрижват клира на софийски храмове.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави изпълнението на храма и припомняйки житието на св. Марина, призова вярващите да се ползват от нейния благ пример и я имат за пътеводна светлина в духовния живот.

По традиция бе осветено коливо-жито за здраве и благословение на вярващите, както и прочетена молитва към светицата, за духовно просвещение на вярващите.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content