Продължете към съдържанието

Съборно изпълнение на Богородичния молебен канон в храм ” Покров Богородичен”, гр. Дупница

13 20180804 1732983321На 3 август, съгласно програмата на Софийска митрополия за архиерейските богослужения по време на Богородичния пост бяха отслужени вечерня и Молебен канон към Божията Майка в храм „Покров Богородичен“, гр. Дупница.

Чинопоследованието бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който бе в съслужение с ик. Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия и свещеници от околията.

За вечерното последование в храма се събраха множество благочестиви християни от Дупница и  гости на населеното място.

След молебното пение епископ Поликарп поздрави присъстващите християни и ги приветства от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

 Епископът припомни на вярващите величието на Божията Майка и призова всеки според силите и възможностите си да й подражава в смирението, кротостта и търпението, и чрез това да напредва пред Бога за лично спасение и вечен живот. Той призова да имаме  молитвеното застъпничество на Пресвета Богородица и   по нейните молитви да имаме сили и да бъдем достойни Божии чада.

Епископ Поликарп изказа благодарност към архиерейското наместничество, в лицето на отец Георги, за организацията на празника и пожела Бог да ги  удостоява всички с достойни плодове, които да бъдат за полза всички. На всички присъстващи владиката раздаде по една иконичка за здраве и благословение.

Текст и снимки:Весела Игнатова

{joomplucat:943 limit=55|columns=3}

 

Visits: 0

Skip to content