Продължете към съдържанието

Молебен канон в столичния храм ” Рождество Богородично”

img 4647 20180807 1990946313На 6 август вечерта, съгласно програмата на Софийска св. митрополия по време на Богородичния пост бяха отслужени вечерня и Молебен канон към св. Богородица в столичния храм „Рождество Богородично“, кв. "Лагера".

Последованието бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Той бе в съслужение с храмовото духовенство, предстоявано от прот. Илиян Алексиев и столични духовници, ръководени на певницата от ик. Кирил Дидов.

Застанали в средата на храма пред иконата на Божията майка, църковното изпълнение съборно изпълни Молебния канон на български език, подготвен в книжно издание от ик. Кирил Дидов. 

В края на вечерното богослужение епископът припомни на вярващите величието на Божията Майка и призова всеки според силите и възможностите си да й подражава в смирението, кротостта и търпението, и чрез това да напредва пред Бога за лично спасение и вечен живот. Той специално поздрави ик. Кирил Дидов за неговите трудове, с които е подготвил Молебния канон на български език и го е положил на невми, и му пожела да се труди все така усърдно за благото на родната ни Църква.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:947 limit=20|columns=3}

 

Visits: 0

Skip to content