Продължете към съдържанието

Молебен канон към Света Богородица в митрополитския храм „Успение Богородично“, гр. Самоков

IMG00038На 9 август с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, посетиха гр. Самоков, където в митрополитския храм „Успение Богородично“ бе отслужена тържествена вечерня и Молебен канон към Пресвета Богородица.

В митрополитския храм, епископ Поликарп и придружаващите го духовници и лица бяха посрещнати от протойерей Михаил Колев, архиерейски наместник на Самоковска духовна околия и духовници от околията, както и сестрите от Самоковския девически манастир, воглаве с игумения монахиня Пелагия.

Клиросното пение бе оглавено от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия.

След вечернята и Молебния канон, епископ Поликарп отправи поздрав и благословение към духовниците и вярващия народ и изтъквайки добродетелите на Божията Майка, подбуди присъстващите да и подражават и чрез нейния благ пример, да бъдат достойни Божии чеда.

Епископ Поликарп поздрави и архиерейския наместник на Самоковска духовна околия и му благодари за подготовката на празника, както и за грижите които полага за добруването на свещенство и благочестив народ.

Високият гост специално поздрави и г-н Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков, който взе молитвено участие в молитвеното тържество, като му пожела здраве, сили и постоянство, за да осъществи всичко, което е заложил със своя екип за добруването на гражданите на Самоков. Той му благодари за подкрепата, която оказва за духовното извисяване на гражданите на Самоков, както и за подкрепата, която оказва на църковното ръководство.

След празничното моление, на всички присъстващи, епископ Поликарп раздаде по една иконичка с образа на Света Богородица за благословение и духовна радост.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content