Продължете към съдържанието

В края на мандата си Украинският посланик посети Българския патриарх

IMG00001Ден преди да отпътува от България в края на своя над седемгодишен мандат досегашният посланик на Украйна у нас Н.Пр. Микола Балтаджи посети Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит, за да се сбогува с него и да му благодари за добрите и приятелски взаимоотношения, и за личната ангажираност на Негово Светейшество за българската общност в Украина.

На срещата присъстваха Главният секретар на Св. Синод Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим и Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, Викарий на Софийския Митрополит.

Посланикът изтъкна дълбоките религиозни, исторически, образователни и културни корени между България и Украйна и изрази своята надежда, че стъпили на тях ще помним и пазим приятелството си в тези сложни времена и ще развиваме така важните и за двата народа добри взаимоотношения.

Българският патриарх каза, че се радва на многото и хубави неща свършени от г-н посланика по време на неговия мандат и добави: – Трогнати сме, че имаме такъв искрен и истински приятел.

Негово Светейшество благослови г-н Микола Балтаджи и му пожела лек път към дома, пълноценна почивка заедно със съпругата му и много успехи на новото порище, което го очаква в близко бъдеще.

 

Отдел "Връзки с обществеността" при Св.Синод на БПЦ-БП

иконом Николай Георгиев

IMG00002

Visits: 0

Skip to content