Продължете към съдържанието

Румънският патриарх Даниил подарява на Българския патриарх Неофит дрехата на св. Петка

Patriarhul Daniel a primit vizita Mitropolitului NaumНа 11 септември Негово Светейшество Румънският патриарх Даниил бе посетен от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

Митрополит Наум е в Румъния с делегация, която взе участие в международна среща на младежите, която тази година се проведе в гр. Сибиу.

По време на срещата в Патриаршеската резиденция са обсъдени актуални въпроси засягащи православната църква и предизвикателствата, които стоят пред църковната общност.

В края на срещата Негово Светейшество патриарх Даниил, предаде на Русенския митрополит Наум дрехата на св. Параскева, която да бъде предоставена на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, за духовна подкрепа и благословение на Софийска епархия..

Безценният подарък за Софийска епархия, бе връчен на митрополит Наум в параклиса "Св. вмчк Георги", в Патриаршеската резиденция.

Митрополит Наум благодари от името на Негово Светейшество патриарх Неофит за скъпоценния дар.

Дрехата на света Параскева ще бъде изложена за поклонение в храм „Св. Троица“, в гр. Русе от 11 до 15 септември, след което ще бъде предадена на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Дрехата на св. Петка ще бъде тържествено дарена от патриарх Неофит на старинен храм "Св. Петка", намиращ се в сградата на Софийска света митрополия.

Информация: http://basilica.ro

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content