Продължете към съдържанието

С празничен водосвет бе открит новият градски парк в гр. Божурище

IMG00011С празничен водосвет започна официалната церемония по откриването на новия Централен градски парк, с площад и концертна естрада в гр.Божурище.  Паркът е най- новата придобивка на града и е по проект на кмета Георги Димов, който от първата година от своя мандат се заел да промени облика на града и да го направи по- привлекателно място не само за живеещите, но и за туристите.
С радост той отбелязва, че започнатият преди година проект, е вече готов и може да бъде тържествено открит. Това е първото и най- грандиозно събитие, което се случва в Божурище за последните десетилетия.

Желанието на кметската управа е, младите хора да не търсят препитание в чужбина, бягайки към по- добри условия за работа и живеене, а да останат тук в града и да се почувстват щастливи и спокойни.
"Откривайки го на Кръстовден се молим чудесата в Божурище да не спират, а хората да бъдат живи и здрави"- споделят съработниците на кмета, които гледат вече към завършване на следващите проекти: " Майчинската градинка" и парк " Орлите", който се намира в стария квартал на селището.
Самото откриване на Централния парк се превърна в истински празник,  на който дойдоха всичките, близо четири хиляди човека, живеещи на територията му. Празникът бе уважен от много гости, сред които зам. министри, началници на различни структори в държавния сектор, както и много кметове на близки и далечни общини.
С благословението на Българския патриарх Неофит празничният водосвет бе отслужен от софийския викарен епископ, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп и столично духовенство. След като бяха сърдечно посрещнати от кмета и общинските служители, духовниците извършиха водоосвещението и с поръсване със светена вода осветиха градския площад и новопостроената естрада.
В края на последованието владиката се обърна към събралото се голямо множество и отправи поздравление и благопожелания.
"Поздравявам ви от името на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит с тази ваша нова, прекрасна придобивка. Нека тя бъде оценена, пазена и да ви служи за радост, за утеха! Нека такива добри дела да се умножават в Божурище! Да имаме още много поводи за освещаване на нови, благодатни и ползотворни  придобивки, защото така се обогатява нашия район, нашия град. Бог да ви благослови, да ви  дава здраве, мир и благоденствие, мир и любов! Ползвайте тази нова придобивка, пазете я и оценявайте всичко това, което се прави за вас и бъдете благодарни на онези, които се трудят за общото благо и на Бог,  Който им е внушил тези добри желания."- каза в словото си владиката.
Тържествената програма на откриването продължи с поздравително слово на кмета Георги Димов и изпълненията на Валя Балканска.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content