Продължете към съдържанието

Водосвет в сградата на Софийска опера и балет

IMG00017На 28 септември, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети сградата на Софийската опера и балет, където отслужи тържествен водосвет.

Поводът за водоосвещението бе началото на творческата година на Операта, както и благословение за предстоящото пътуване на артистите за Япония.

Белоградчишкият епископ Поликарп бе посрещнат в сградата на Софийската опера и балет от академик Пламен Карталов, директор на Операта, който пожела началото на новата година и предстоящото пътуване за Япония да започне с молитва и благословение.

След водоосвещението епископ Поликарп поздрави маестро Карталов, неговия екип и артистите от името на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела Бог да ги благослови и наспори техните трудове и очаквания с успех.

На всички присъстващи на молитвата, епископ Поликарп подари от името на Негово Светейшество медальони със свещени образи за благословение, здраве и спомен от събитието.

За благословение бе поръсен със светена вода и кабинетът на г-н Карталов и прилежащите помещения.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content