Продължете към съдържанието

Край с. Пожарево бе издигнат малък храм на св. архангел Михаил

IMG00176На 8 ноември Църквата почита Събор на св. архангел Михаил и тържествено почитайки небесните безплътни сили, проси от тях, по техните молитви Бог да дава всекиму необходимото за спасение и вечен живот.

Много благочестиви православни християни на този ден отбелязват свой имен ден и имат небесните сили за молитвеници. Много достойни люде са изградили храмове и параклиси на небесния Архистратиг Михаил и имат особено благоговение към небесния войн.

С такава особена почит и любов, край с. Пожарево, до Божурище, в комплекса „Добър мъж“, благочестиви християни са издигнали параклис на св. архангел Михаил.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, храмът бе осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите на тържеството и им пожела техния пример да бъде пленителен и за мнозина, та повече такива места да осеят нашата епархия и това да бъде свидетелство за вярата, надеждата и любовта ни към Бога.

Бе осветена и празнична обща трапеза.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Visits: 0

Skip to content