Продължете към съдържанието

В Годеч се проведе тържествен концерт за Въведение Богородично

IMG000767667На 13 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, по вече утвърдена програма, в гр. Годеч, Годечка духовна околия, се проведе тържествен концерт, посветен на Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и учаща се православна младеж.

Първият по този повод концерт, в гр. Годеч, премина с особена тържественост и приповдигнат дух и бе посрещнат с овации и вдъхновение.

Концертът бе организиран по идея и насърчение от Софийска света митрополия, РУО – София регион, СУ „Проф. д-р Асен Златаров“. гр. Годеч и НЧ "Никола Йонков Вапцаров – 1899" –  Годеч.

Публиката от ученици, учители, родители, общественици и гости, бе въодушевена от прекрасните изпълнения – видео, рецитали, песни, танци и хора и с радост споделяха, че този концерт е необходимо да се превърне в традиционен, за да могат всички да се учат на вяра, духовност, църковност и доброта.

След тържествения концерт, на сцената бе поканена г-жа Росица Иванова, началник на РУО – София регион, която поздрави присъстващите от името на министъра на Образованието Красимир Вълчев, както и от името на Янка Такева, председател на Учителския синдикат, а и от свое име и благодари за прекрасната идея на Софийска митрополия, в свой духовни центрове да организира ден на християнското семейство. Тя поздрави и всички взели участие в организирането и изпълнението на концерта.

Поздрав и благословение към участници и гости на милото тържество, отправи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Епископ Поликарп благодари на всички, които са се потрудили за осъществяването на вечерта посветена на Въведение Богородично и приветства препълнената зала от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и им пожела Бог по молитвите на Света Богородица, да им дава здраве, радост и духовни сили.

На всички институции, взели участие в организирането и провеждането на концерта, той подари диптих, с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица.

От Софийска света митрополия присъстваха г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия и ръководител на Духовно-културния отдел при Митрополията, свещеник Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и г-н Иван Тупаров, а също така и свещеник Лъчезар, архиерейски наместник на Годечка духовна околия, свещеник Тодор, свещеник Добромир и монах Йероним.

Ръководството на читалището, за всички официални гости, бе подготвило достойно посрещане и изпращане. В един от салоните на Читалището, бе изложена сбирка от рисунки на ученици от курса по изобразително изкуство и иконопис, които радваха всички със своето умиление, професионализъм и духовност. Също така, бе организирана и празнична почерпка с производи от местно производство.

Председателя на Читалището, подари икона с образа на Господ Иисус Христос, рисуван от Йоана Христоскова, 3 клас.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content