Продължете към съдържанието

Празничен концерт в чест на Деня на християнското семейство в гр. Кюстендил

IMG00044На 19 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в Кюстендилска духовна околия се състоя празничен концерт, посветен на Деняна християнското семейство и православната младеж.

Той се състоя в залата на килийното училище в гр. Кюстендил и на него присъстваха Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ик. Генади Генадиев, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, кмета на града г-н Петър Паунов, свещенослужители от околията и г-н Иван Тупаров от Духовно- просветния отдел на митрополията и координатор на празничните концерти.

Залата, изпълнена с деца от детска градина "Слънце" се превърна в своеобразна класна стая. Всички присъстващи под ръководството на г-жа Любляна Начева станаха ученици по вероучение и научиха за предстоящия празник Въведение Богородично, който е и Ден на християнското семейство и учаща се православна младеж. Децата също се представиха – рецитираха стихчета и изпълниха родолюбиви песни.

Поздрав и благословение към присъстващите отправи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. Той поздрави малките християнчета и ги настави да бъдат добри деца, да се обичат и да си помагат. Като отбеляза, че са много послушни им пожела да запазят този мирен дух във себе си и да търсят винаги Бога в живота си.

Викарият благодари на всички, които са се потрудили за осъществяването на концерта, посветен на Въведение Богородично и  преподаде първосветителския благослов от името на Негово Светейшество патриарх Неофит като пожела здраве, благоденствие, мир и любов. Владиката лично раздаде на всеки от присъстващите иконки, а на организаторката на празника диптих с образите на Христос и св. Богородица.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

Visits: 0

Skip to content