Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня за Въведение Богородично

IMG00069На 21 ноември Православната църква отбелязва Въведение Богородично.

По този повод, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, на 20 ноември посети столичния храм „Въведение Богородично“ в кв. Дружба и оглави вечерното богослужение.

Във вечерното молитвено последование взеха участие архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставрофорен иконом Христо Пудин, председател на Църковното настоятелство при празнуващия храм, храмовото духовенство, свещеник Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и дякон Асен.

По време на вечернята, бе отслужено и последованието на петохлебието, след което бе постриган за четец и певец, един от добрите християни при енорията Иван Бояджиев.

След богослужението, епископ Поликарп произнесе поучително слово за празника и призова присъстващите християни да подражават на живота и делата на светите праотци Йоаким и Анна, както и на малката Дева Мария.

Епископ Поликарп поздрави духовенството и присъстващите благочестиви християни от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, за да са все така усърдни във вярата, надеждата и любовта и бъдат верни чеда на Църквата Христова.

Поздрав към епископ Поликарп поднесе ставрофорен  иконом Христо Пудин, който благодари за посещението на епископ Поликарп в енорията.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content