Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с главния изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес

DSC 2989Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна днес с главния изпълнителен директор и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха и Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

По време на срещата Роберт Сингер припомни отгромната благодарност, която еврейският народ винаги е изказвал и питаел към Българската православна църква, за това, че нейното духовно ръководство се застъпило за българските евреи и ги спасило от смърт. "Това, което стори Българската църква е пример за прогресивност и истинска любов. Трябва повече да говорим за това на младото поколение", сподели вицепрезидентът на Световния еврайски конгрес. От своя страна патриарх Неофит добави, че "трябва да обичаме мира и да следваме подир него. Българската църква и българския ни народ е миролюбив, ще отстояваме и ще се борим за мира, за да го постигнем", каза още той.

Според Роберт Сингер православната ни църква е пример за търпимост. "Българската църква знае как да приведе хората към единство", каза още той.

В края на срещата бяха разменени пожелания за радост, спокойствие и мир в предстоящите рождественски и новогодишни празници.

Материалът е от http://www.bg-patriarshia.bg

Visits: 0

Skip to content