Продължете към съдържанието

Празничен концерт за Въведение Богородично в Самоков

IMG00055345На 22 ноември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, по вече утвърдена програма, в гр. Самоков, Самоковска духовна околия, се проведе концерт, посветен на Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и учаща се православна младеж.

Концертът бе организиран по идея и насърчение от Софийска света митрополия, чрез Архиерейско наместничество гр. Самоков и Народно читалище „Отец Паисий – 1859“.

Гости на концерта бяха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, г-н Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков, г-жа Росица Иванова, началник на РУО – София регион, г-н Коста Костов, главен експерт при министерство на Образованието и науката, г-жа Силвия Стойчева, председател на Общински съвет Самоков и представители на различни културни организации от Самоков, директори на училища и учители.

От Софийска света митрополия присъстваха г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия и ръководител на Духовно-културния отдел при Митрополията и свещеник Костадин Тренев, а също така и протойерей Михаил Колев, архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, както и свещеници от Околията.

Програмата за Въведение Богородично започна със слова на г-жа Росица Иванова, началник на РУО – София регион и на г-н Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков.

След тържеството, поздрав и благословение към участници и гости отправи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Епископ Поликарп благодари на всички, които са се потрудили за осъществяването на вечерта посветена на Въведение Богородично и приветства изпълнението от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и пожела  на всички, Бог по молитвите на Света Богородица, да им дава здраве, радост и духовни сили.

На всички институции и училища, взели участие в организирането и провеждането на концерта, той подари диптих с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица, а на всички участници бе подарено по едно детско илюстрирано Евангелие, предоставено от Архиерейското наместничество.

Г-жа Росица Иванова поднесе на епископ Поликарп благодарствен адрес и плакет с образа на Господ Иисус Христос и Дванайсетте апостоли, които да предаде на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като благодарност за духовната грижа и подкрепа за благото на подрастващото поколение.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content