Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня в столичния храм „Св. ап. Андрей Първозвани“

IMG00057На 30 ноември Православната църква почита паметта на св. апостол Андрей Първозвани.

По този повод, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, на 29 ноември посети столичния храм „Св. Андрей Първозвани“, ул. „Опълченска“ и оглави вечерното богослужение.

Във вечерното молитвено последование взеха участие протойерей Стилиян Табаков, председател на Църковното настоятелство при празнуващия храм, иконом Атанас Вълков, протойерей Христо Димитров, свещеник Радослав Трайков, свещеник Иван Генчев, йеродякон Вартоломей и дякон Георги Марков.

По време на вечернята, бе отслужено и последованието на петохлебието, за здраве и благословение на вярващите християни.

След богослужението, епископ Поликарп произнесе слово, в което призова присъстващите християни да подражават на живота и делата на ап. Андрей и да се вслушат разумно в духовните поучения на неговия брат, ап. Петър, чиито текстове на паримията бяха прочетени от неговите съборни послания.

Епископ Поликарп поздрави духовенството и присъстващите благочестиви християни от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, за да са все така усърдни във вярата, надеждата и любовта и бъдат верни чеда на Църквата Христова.

Епископ Поликарп поздрави отец Стилиян и му благодари за неуморните трудове за благото на духовния, църковния и социалния живот на църквата.

Поздрав към епископ Поликарп поднесе протойерей Стилиян Табаков, който благодари за архиерейското посещение.

Всички присъстващи християни с благоговение и любов минаха, за да се поклонят пред частицата със свети мощи на св. апостол Андрей, която се пази в храма.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content