Продължете към съдържанието

Представени бяха новите издания в прослава на св. Ефрем Нови Чудотворец

IMG00008На 30 ноември, в концертната зала на Софийска света митрополия бяха представени двете нови издания посветени на св. Ефрем Нови Чудотворец, автор на които е журналистът Ангел Бончев.
На премиерата на изданията присъства Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който в началото на представянето предаде архипастирския благослов на Негово Светейшество Софийския митрополит и Българския патриарх и Неофит, който благопожелава много духовни успехи на автора на изданията и на целия екип работил по тях.

Ангел Бончев представи първо книгата „Свети и великомъченик Ефрем Нови Чудотворец“, като спомена за различни чудеса, които са разказани на страниците на изданието, някои от които споделени от самите хора – получили чудо от великия светец. По време на представянето бяха излъчени три поздравителни адреса по повод представянето на книгите в България – от митрополита на Кифися и митрополита на Трикала (който дава първото си телевизионно интервю именно за автора на изданията), както и от архим. Никодимос Кабарнос, който сподели лично преживяно чудо със светеца.
Особено трогателно бе излъчването на част от подготвения филм на журналиста Ангел Бончев за св. Ефрем, който ще излезе скоро на екран. В показана част жена сподели как св. Ефрем й помогнал да не загуби нероденото си дете. В знак на благодарност тя кръстила детето си на него. Показания откъс накара мнозина от събралата се публика да се просълзи. В края на представянето за първи път бе изпълнен и тропарът на св. Ефрем на църковнославянски език.
Представена бе и детската книга за светеца – „Светецът светкавица“, която е с рисунки на зографа Мариан Костадинов, който лично сподели за направата на изданието и интересни моменти от съставянето на книгата.
Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и „Светецът светкавица“ на телефон 0898802638, както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

Текст и снимки: Ангел Карадаков – https://dobrotoliubie.com

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content