Продължете към съдържанието

Ученици от столичното 122-ро училище “Никола Лилиев” се запознаха с предстоящия празник Рождество Христово

47502937 2180793661941419 8593835736564760576 nПо повод настъпването на светлия Господски празник Рождество Христово третокласниците от столичното 122-ро училище "Никола Лилев" се запознаха с историята на празника. Беседа им изнесе енорийският свещеник от храм "Въздвижение на св. Кръст" протойерей Божидар Маринов.

Той им разказа за всички по-големи празници през зимния период на годината, като започна с празника Въведение Богородично и завърши с празника на св. Йоан Кръстител. Беседата се проведе с любезното съдействие на директора на столичното школо г-жа Ивета Германова и преподаватели от училището.

Особено внимание бе отделено на празника на св. Николай Мирликийски, който се отбелязва днес, както и на православната традиция по посрещането на Рождество Христово. Малчуганите споделиха своите знания за един от най-светлите и големи християнски празници, като научиха и нови факти около събитието, което промени из основи цялата човешка история. Протойерей Божидар Маринов пожела на децата да посрещнат празника Рождество Христово с изпълнени с любов сърца, като ги покани да посетят и намиращите се в близост храмове „Преображение Господне“ и „Въздвижение на св. Кръст“.

Подобна беседа не е първа в училището, а е част от вече установена традиция на добрите отношения между школото и храм "Въздвижение на св. Кръст". Предстои подобна беседа и преди Пасха.

 

Visits: 0

Skip to content